Du er her: Hjem > Tomatplanter

Tomatplanter


Vi producerer årligt 2 millioner tomatplanter på bestilling og levering til professionelle gartnere i Danmark, Sverige og Polen.
Tomatplanter produceres i mange forskellige varianter med hensyn til sort, antal dage, antal pr. m2, og hvor meget vækstlys man som kunde har ønske om.

Planterne leveres i stenuldsklodser, enkelsom dobbelt-klods, med én eller to planter, knebne eller uknebne. Podningen af tomatplanter foregår ved hjælp af den nyeste teknologi – vi fik f.eks. i 2009 installeret en podemaskine med kamerasortering, som har kapacitet til hovedparten af de podede planter, vi producerer.

Planterne leveres oprejst i engangsemballage på containere, der vaskes og desinficeres hver gang inden pakning.
Der er sat vækstlys op i 25.000 m2, hvor der i 20.000 m2 er installeret 120 w/m2, og i 5.000 m2 70 w/m2.

Strenge hygiejneregler i gartneriet.
For bedst muligt at sikre vores kunder virus- og bakteriefri planter, har vi udarbejdet nogle strenge retningslinjer for hygiejne i gartneriet, når der produceres tomat- og agurkeplanter:

Inden sæsonstart bliver hele gartneriet grundigt desinficeret. Alle indgange til gartneriet er forsynet med et apparat, som kun kan passeres, såfremt både hænder og fodtøj er desinficeret. Hver dag ved arbejdets ophør desinficeres alle maskiner samt hovedgangen, ligesom alle bassiner desinficeres efter hvert plantehold – dvs. inden planterne sættes på afstand og efter pakning. Containerne vaskes og desinficeres gennem en containervasker,
og der er klar adskillelse mellem ind- og udgående containere.

Vores medarbejdere bruger engangshandsker, som skiftes ud med nye efter hver pause, og arbejdstøjet skiftes ligeledes dagligt. Ingen må medbringe friske grøntsager som tomat, agurk og peber på arbejdspladsen.

Vi foretager prøvesåninger af alle tomat i oktober, hvorefter Plantedirektoratet tester dem alle for virus. Sorterne vil kun blive sået, såfremt de er forsynet med et plantepas, der kan godkendes af Plantedirektoratet i Danmark.

 

 

Få inspiration og se nyheder på vores
Messer & Udstillinger

 

 

Få inspiration og se nyheder på vores
Messer & Udstillinger